WSZIP Uczelnia nr 1 w regionie! wśród uczelni niepublicznych
DIETETYKA I ŻYWIENIE W PROFILAKTYCE I EDUKACJI ZDROWOTNEJ
 
CHARAKTERYSTYKA KANDYDATÓW: Propozycja studiów doskonalących skierowana do absolwentów szkół wyższych, pracowników służby zdrowia, edukatorów i promotorów zdrowia.
 
CZAS TRWANIA: Studia trwają dwa semestry.
 
BLOKI TEMATYCZNE:
  1. Podstawy anatomii i fizjologii żywienia człowieka
  2. Podstawy żywienia człowieka zdrowego i dietetyki
  3. Towaroznawstwo i przechowalnictwo artykułów spożywczych
  4. Higiena żywienia
  5. Informacja i komunikacja w nauczaniu zasad zdrowego żywienia
  6. Żywienie kliniczne i poradnictwo dietetyczne
  7. Metodyka nauki o żywieniu i żywności
  8. Kliniczny zarys chorób dietozależnych
  9. Jakość i bezpieczeństwo żywności
  10. Edukacja i profilaktyka żywieniowa
  11. Mikrobiologia i toksykologia żywności
  12. Podstawy technologii gastronomicznej
  13. Programy zdrowego żywienia w oświacie
  14. Zasady żywienia indywidualnego i zbiorowego
  15. Dietetyka
 

OPŁATY

Ilość semestrów: 2
Koszt pierwszego semestru: 1450 zł
Opłata wstępna: 100 zł
Koszt Studiów: 3100 zł

FORMA PŁATNOŚCI:
jednorazowo lub ratalnie: 4, 8 lub 12 rat

Zapraszamy do rejestracji on-line!

Więcej informacji:
tel. 74 844 45 56, 74 848 65 93
fax: 74 844 45 57
kom. 690 422 778
podyplomowe@wwszip.pl